Suđenje za krvavi pir kod Sanskog Mosta bliži se kraju: Suze i amnezija trostrukog ubice

Suđenje trostrukom ubici Muhamedu Kadiriću (37) u Kantonalnom sudu u Bihaću bliži se kraju. Pomahnitali Kadirić krajem februara prošle godine u svojoj brvnari u blizini porodične kuće kod Sanskog Mosta iz automatske puške ubio je Safeta Kadirića Papu (53), Elkaza Razića (48) i Emira Bajrića, nakon čega se predao policiji. Kadirićev advokat Vojislav Pušac u završnoj je fazi izvođenja dokaza.

Mirna ročišta

Kako saznajemo, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona najavilo je promjenu optužnice, ali ne i njene suštine. Činjenični opis ostaje isti, dok će izmjene ipak biti samo tehničke prirode. Iako porodice ubijenih prisustvuju ročištima, suđenje Kadiriću teče bez ikakvih incidenata.

Njegov branilac otkrio nam je da ubica u sudnici samo plače i tvrdi da se ne sjeća zločina. Inače, prvo vještačenje pokazalo je kako on nije sposoban da prati suđenje, ali je nadvještačenje ipak pokazalo drugačije.

Spremio pušku

Tragičnog dana, ubica je sreo Bajrića, koji je na traktoru vozio đubre, te ga je pozvao u svoju brvnaru na piće. Potom je Bajrić telefonom pozvao komšiju Razića da, također, dođe na piće. Razić je ubrzo stigao, a iza njega i Kadirić Papo.

Optuženi je već ranije spremio automatsku pušku. Na kauču je usmrtio Razića, dok je Safeta Kadirića upucao na podu. Bajrić je, najvjerovatnije, pokušao pobjeći, jer je upucan u leđa na izlazu iz brvnare.

Čudovište kad popije

Mještani su Kadirića opisali kao čovjeka koji se pretvori u čudovište kad pije. Svi su znali da je bio naoružan. Deset dana prije zločina posvađao se s ocem i majkom, nakon čega je napustio kuću i spavao u hladnoj brvnari.

/ avaz.ba

Related posts