Sudar kod Stoca: Poginula suvozačica, teško povrijeđeni žena i dijete

Nakon strašne saobraćajne nesreće u Grudama sa smrtnim ishodom, na cesti između Mostara i Stoca oko 14 sati, na lokalitetu Masline, Kukaluša dogodila se druga teška saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, potvrdila je za Faktor dežurna tužiteljica.

U sudaru su sudjelovala dva vozila, peugeot i Opel Corsa.

– Poginula je ženska osoba A.V. (1955.) s područja Trebinja, suvozač u vozilu peugeot dok su dvije osobe iz Opel Corse, žena i dijete zadobile teške tjelesne povrede – kazala je postupajuća tužiteljica.

U peugeotu su bili vozač i stradala osoba, dok su u Opel Corsi bili vozač, žena i dijete. Peugeot se kretao iz smjera Mostara prema Stocu, a Opel corsa je dolazio iz suprotnog smjera.

– Uviđajem koji je obavila policijska stanica Stolac je utvrđeno kako je automobil peugeot iz nepoznatih razloga u jednom trenutku, silazeći niz strminu, prešao u desnu traku te bočno skliznuo i udario automobil Opel Corsa koji je dolazio iz suprotnog smjera – pojasnila je postupajuća tužiteljica.

Najvjerojatnije da su loši vremenski uslovi kumovali ovakvom ishodu.

Prema naredbi dežurne tužiteljice, automobili su izuzeti radi vještačenja tehničke ispravnosti, urađen nalaz krvi vozača, dok će, kako je kazala, sutra biti urađena obdukcija poginule osobe.

Related posts