STANIVUKOVIĆ PORUČUJE DA NEĆE PODRŽATI DODIKOV 'VITALNI INTERES' U NSRS-U

Zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković poručio je da neće podržati zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da NSRS potvrdi vitalni interes entiteta RS povodom Zaključka druge dvojice članova Predsjedništva BiH u vezi pokretanja spora zbog izgradnje Pelješkog mosta.

– Vitalni nacionalni interes Milorada Dodika su pare i to u kešu, Za Dodika vitalni nacionalni interes je Prointer, Grand traded, Agape, voćnjaci, preduzeća prijatelja i kumova…To su za njega vitalni nacionalni interesi, Ostalo je sve laž i prevara”, kazao je za BN Stanivuković, objašnavajući zbog čega sutra neće podržati Dodikovu odluku da je izgradnja Pelješkog mosta vitalni nacionalni interes Republike Srpske.

Navodno bi protiv spomenutog zahtjeva mogla glasati i Jelena Trivić (PDP).

Ipak, šef kluba PDP-a u NSRS-u Perica Bundalo kazao je da će podržati Dodikov zahtjev, uz određene uslove.

Protiv glasanja za vitalni interes RS-a u ovom slučaju trebali bi glasati i poslanici SDS-a, ipak, karte koje će iznijeti na sto bit će jasno otvorene sutra na sjednici.

S obzirom da najveći broj poslanika u NSRS-u ima upravo Dodikov SNSD najizglednije je da će zahtjev dobiti potrebnu 2/3 većinu, što bi značilo da Zaključak koji su u Predsjedništvu BiH podržali Željko Komšić i Šefik Džaferović neće stupiti na snagu.

Related posts