Šta se dogodilo sa ostavkama ministara SBB u Vladi USK?

Krajina i narod u Krajini su posebna historisjka priča koju pisana riječ pamti. Političke trakavice, zakoni ponude i potražnje mimo principa doveli su nas do rezultata da Krajišnici žive u najnerazvijenijem dijelu Federacije BiH po svim parametrima.

Slove Krajišnici kao domoljubi, za neuspjeh je uvijek dežurni krivac Sarajevo, međutim, kada se pogleda novija historija Krajine, možemo zaključiti da smo si sami krivi.

Tako je Krajina (USK) od rata do danas imala skoro 20 premijera, što je prosječno skoro jedan svake godine. Ruku na srce, od 2006. godine do danas Krajina je imala 4 premijera.

No, vratimo se na početak priče, 22. novembra ove godine dva ministra u Vladi USK su podnijela ostavke i dali svoj mandat na raspolaganje premijeru Rošiću, očigledno zbog najave njihovog predsjednika Radončića kako će ministri SBB krenuti tim putem. Međutim, svjedoci smo da isti ministri svakodnevno obavljaju svoje dužnosti. Kao i ministri i Klub SBB u Skupštini USK je rekao pa porekao kako više nije u vlasti i na taj način se po ko zna koji put poigrao sa biračima i povjerenjem građana.

Posebno izdvajamo ministra Burnića koji je u ostavci podijelio skoro pola miliona KM (400.000 KM) preduzećima i neprofitnim organizacijama. Redakcija portala USN.ba je zatražila spisak pravnih lica kojima je Burnić podijelio ovaj iznos kroz projekte, međutim, isti nismo dobili, iako smo dobili obećanje iz ministarstva prostornog uređenja da će nam isti biti dostavljen.

Drugi ministar koji je podnio ostavku, hrabro je došao na sjednicu Skupštine USK, na kojoj su čak razmatrane njihove ostavke.

Od trenutka kad su predali svoje ostavke, niko se više nije oglasio, ministri rade svoj posao, a pitanje odgovornosti za eventualne posljedice za obavljanje poslova nakon davanja ostavke i dalje je u vakuumu.

(Izvor: USN.ba)

Related posts