Šta posjeduje Šeik Mansour? Zavirite u nevjerovatno bogatstvo vlasnika Manchester Cityja

Šeik Mansour poznato je po tome što ne štedi kada je u pitanju dovođenje novih igrača, a što bi štedio kada se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 17 milijardi funti. Jasno je da je Mansour najbogatiji čovjek u svijetu sporta, a ono što posjeduje je izvan svih normalnih okvira.

Vlasnik Cityja ima jahtu koja košta 400 miliona funti, a istu je nekada znao “posuditi” filmskoj zvijezdi Leonardu DiCapriju. Zamjenik je ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata, zadužen za naftu i vođa svoje porodice. Ovaj 47-godišnji šeik posjeduje 5% dionica Ferrarija, te redovno voza najnovije modele.

Upravo je Mansour platio oko 100 miliona funti da se Formula 1 održava u Abu Dhabiju, a pored Ferrarija posjeduje i oko 10% dionica Mercedesa. U svojoj kolekiciji automobila ima Mercedesa SLR-Mclarena od 350.000 funti, Lamborghini Reventona 840.000 funti i Ferrari Enza koji košta nevjerovatnih 2,5 miliona funti.

Baš kao i Floyd Mayweather zaljubljenik je u Bugattije i ima ih čak pet u garaži koji koštaju preko milion funti. U vrhu kolekcije je i Porsche 911 GT1 koji košta čak tri miliona funti. Ipak, on je čovjek koji je zadužen za naftu.

Šeik Mansour posjeduje u Abu Dhabiju vilu ili tačnije rečeno svoj dvorac u kojem živi njegova porodica. Nedavno je kupio i vilu u Španiji za “sitnih” 42 miliona eura.

sportsport.ba

Related posts