Srbijanski folk pjevač pretučen: Nako što su pucali, tukli ih pištoljem po glavi

Srbijanski folk pjevač Darko Lazić teško je pretučen je sinoć oko 22.40 sati u naselju Umčari kraj Beograda, kada su ga zasad nepoznati muškarci napali, pucali iz vatrenog oružja, a zatim pretukli, piše Kurir.

Prema istom izvoru, napadači su dva puta pucali ali su oba puta promašili. A, potom su ga pretukli.

Lazić je u Umčare došao na privatno slavlje, gdje je trebao da pjeva na proslavi rođendana. Međutim, Lazića i njegovog vozača je presreo automobil Audi A4 tamne boje, karavan, u kome se nalazilo 4-5 naoružanih osoba.

Napadači su ga poprskali sprej-suzavcem, a zatim ga fizički napali.

Tukli su ga po tijelu i glavi rukama i nogama, a njegov vozač je zadobio udarac pištoljem u glavu. Kada su ih oborili na zemlju, išutirali su ih, a zatim se velikom brzinom udaljili s mjesta napada.

Nakon incidenta Lazić i njegov prijatelj primljeni su na beogradsku VMA, gdje je nakon ukazane pomoći pjevač dao izjavu policiji.

– Sa mnom u automobilu bio je i Miljan Vračević koga je jedan od napadača udario drškom pištolja nekoliko puta po glavi. Kako bi se od njih odbranio on je napadača udario po ruci i tada je pištolj opalio. Jedan od muškaraca koje ja ne poznajem, kako bi nas uplašio pucao je u vazduh – objasnio je Lazić i ustvrdio da ne zna zašto su napadnuti.

Related posts