Spotify konačno dostupan i u Bosni i Hercegovini

Vjerovatno najpopularnija svjetska platforma za streaming muzike i podcasta od danas je dostupna u 13 novih lokacija, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Tako je Spotify od danas dostupan u 92 zemlje svijeta, a nove zemlje u kojima je ova aplikacija dostupna su Bosna i Hercegovina, Albanija, Bjelorusija, Hrvatska, Kazahstan, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rusija, Srbija, Slovenija i Ukrajina.

Spotify trenutno nudi 50 miliona pjesama i četiri milijarde playlisti uz lokalizirane i personalizirane opcije.

Prodorom na tržište 13 novih zemalja Spotify otvara vrata zainteresovanim ljubiteljima muzike i podcasta, a trenutno opslužuje više od 286 korisnika i 130 miliona premium korisnika. Također, platforma će uz širenje na 13 novih država u svoju bazu uvesti 200 playlisti umjetnika iz spomenutih 13 država.

Spotify je besplatna platforma, ali puno iskustvo i ponuda može se iskusiti samo uz pretplatu. Osnovno puno ili “premium” iskustvo košta 4,99 eura mjesečno, a uključuje bolju kvalitetu zvuka, odsustvo reklama i slično.

Korisnici u Bosni i Hercegovini mogu se pretplatiti na Spotify Premium i doživjeti vrhunsko Spotify iskustvo za samo 4,99 EUR mjesečno. Premium porodični paket (Premium Family) bit će dostupan po cijeni od 7,99 EUR mjesečno za 6 članova porodice koji žive zajedno.

Novi Spotify Premium DUO (6,49 EUR) je pretplatnički paket za dvije osobe namijenjen za parove i on uključuje Duo Mix, automatski nadograđenu playlistu omiljenih pjesama vas i vašeg partnera – a to će rasprave ko je glavni DJ svesti na minimum.

Izvor: Klix.ba

Related posts