SLUČAJ PRIJAVILI GRAĐANI: Tučnjava migranata u Bihaću, jedna osoba teško povrijeđena komadom stakla

Nekoliko migranata iz Libije sukobilo se jučer u Bihaću u privatnoj kući u kojoj su boravili, usljed čega je jedan od njih zadobio teške tjelesne povrede.

Prema informacijama iz MUP-a USK, obračun se desio u privatnoj kući u blizini Sportsko-rekreativnog centra Stens, a slučaj su prijavili građani.

“Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici zatekli su povrijeđene osobe migrante, a radi se o M. B. (1986.), E. B. (1992.) i W. T. (2000.), sva trojica iz Libije. Njima je ukazana ljekarska pomoć u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, gdje su M. B. i E. B. konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je W. T. zadržan na liječenju i konstatovane su mu teške tjelesne povrede nanesene u predjelu abdomena upotrebom podesnog predmeta”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Navedene osobe su, prema podacima MUP-a, konzumirale alkoholna pića, nakon čega je došlo do verbalnog, a potom i međusobnog fizičkog sukoba, da bi u jednom trenutku M. B. (1986.) nanio teške tjelesne povrede upotrebom komada stakla W. T. ( 2000.).

Osumnjičeni M. B. i E. B. lišeni su slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada. Protiv E. B. i W. T. bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nanošenja lakših tjelesnih povreda, dok se M. B. tereti za krivično djelo nanošenja lakših tjelesnih povreda i ubistvo u pokušaju.

Iz MUP-a USK su istakli da je o ovom događaju upoznata i Služba za poslove sa strancima – Terenski ured Bihać.

Related posts