Skupština USK zakazana za 24. april

Trideseta redovna sjednica Skupštine USK održaće se u ponedeljak 24. aprila ove godine, odlučio je na današnjem zasijedanju Kolegij Skupštine. Na dnevnom redu bi se uz predviđenih 14 tačaka trebao naći i Poslovnik o radu Skupštine. Uz dva prijedloga zakonskih rješenja skupštinski zastupnici razmatraće izvještaj o radu Kantonalnog suda i Tužilaštva za 2016. godinu, izvještaj o radu Vijeća nacionalnih manjinaUSK, te niz informacija iz oblasti Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Obzirom da u skupštinskoj proceduri ima 45 materijala koji čekaju na razmatranje, Kolegij Skupštine USK odlučio je da 30. sjednica Skupštine bude održana u ponedjeljak 24. aprila ove godine. Tokom maja su planirana još tri skupštinska zasjedanja.

Uz Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, na dnevnom redu je i prijedlog Zakona o načinu i uslovima izmirenja dugovanja fizičkih lica po osnovu ugovora o robnom kreditu. Radi se o zakonskom rješenju kojim bi se trebala okončati agonija fizičkih lica koja su po osnovu robnog kredita dužna Kantonu. Zakonom bi bilo olakšano izmirenje obaveza ovih lica, ali i povećana prihodovna strana u budžetu za skoro milion maraka, što bi ponovo bilo plasirano u sektor poljoprivrede.

Na dnevnom redu bi se trebao naći i Poslovnik o radu Skupštine, a u okviru tačke izbor i imenovanje, uz imenovanje privremenog Upravnog odbora Univerziteta u Bihaću, i popuna Skupštine društva Regionalna deponija. – piše rtvusk.

Related posts