Skupovi za istinu za Dženana i Davida održat će se danas u Sarajevu i Banjoj Luci

Borba za istinu o smrtnim slučajevima Dženana Memića i Davida Dragičevića izvojevat će danas dva velika okupljanja u Sarajevu i Banjoj Luci, odnosno na Trgu djece Sarajeva i Trgu Krajine, a najavljeni skupovi, čiji organizatori pozivaju na dostojanstvo, počinju u 18:00 sati.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam kazali da skup “Pravda za Dženana Memića” nije najavljen, a da će se u isto vrijeme održati dva predizborna politička skupa u Sarajevu i fudbalska utakmica Željezničar – Čelik.

“Mi ćemo sve svoje raspoložive snage staviti na osiguranje svih skupova, naročito utakmice na Grbavici. Posebnih mjera za osiguranje skupa ‘Pravda za Dženana Memića’ neće biti, budući da skup nije najavljen. Može se očekivati da će doći do otežanog odvijanja saobraćaja”, kazala je glasnogovornica policije Suvada Kuldija za Klix.ba.

Grupa “Pravda za Davida” je, zbog ranijih manipulacija, saopćila da svi građani koji 5. oktobra budu na Trgu Krajine treba da budu savjest grupe i kontrolori reda i mira.

“Ukoliko se primijeti bilo koji pojedinac ili grupa koja na bilo koji način pokušava unijeti nemir među okupljene građane, uključite svoje mobilne telefone, snimajte osobe koje to budu pokušale i napravite širok krug oko njih, dakle ogradite se od njih kako bi bili uočljivi našim redarima i pripadnicima MUP-a koji će također biti prisutni na Trgu Krajine. Ne ulazite u bilo kakve verbalne ili bilo kakve druge sukobe s takvim osobama, već naprosto svojim ponašanjem pokažimo ko su ljudi, a ko neljudi”, stoji u saopćenju grupe “Pravda za Davida”.

Related posts