Sirijac koji traži petogodišnju kćerku pobjegao iz azila u Zagrebu

Sirijac G. W., koji u Hrvatskoj navodno traži kćerku, pobjegao je iz azila u zagrebačkom hotelu Porin, javlja 24sata.hr.

Bijeg se dogodio nakon što se pojavila nova informacija u vezi sa Sirijcem i njegovom petogodišnjom kćerkom koju je navodno izgubio kada ga je policija uhvatila u okolici Plitvičkih jezera te ga vratila u BiH.

U azilu imaju prozivke svaku večer u 22 sata i ujutro u 6 sati, a navodno se on nije pojavio na prozivci u četvrtak ujutro i navečer, kao ni jutros. Pretpostavlja se da je nestao u noći na četvrtak i gubi mu se svaki trag. Ako policija naiđe na nestalog Sirijca, prijeti mu deportacija, jer mu je bijegom iz azila ukinuto pravo na zahtjev za azil.

Prije mjesec dana Sirijca registrirali u BiH bez djeteta

Tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri kada su kod Plitvičkih jezera uhvaćeni nakon što su iz Bosne i Hercegovine prešli hrvatsku granicu. Kako je objavio RTL, Sirijac je registriran u Bosni i Hercegovini prije mjesec dana, bez djeteta. No, iz Službe za poslove sa strancima BiH ne isključuju da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata.

“Otac djeteta W. G., zajedno s još 19 osoba, 30. augusta 2018. u TC Istočno Sarajevo iskazao je namjeru za podnošenje zahtjeva za azil. U navedenoj grupi nije bilo dijete ženskog spola. Ne isključujemo mogućnost da je dijete registrirano pod drugim imenom, s drugom grupom migranata”, odgovorili su iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Sirijac zbog lošeg psihičkog stanja odbio stati pred kamere

S RTL-a su pokušali ponovo stupiti u kontakt sa Sirijcem, no kazao je kako zbog lošeg psihičkog stanja ne želi pred kamere.

klix.ba

Related posts