Simeone: Od pet finala sa Real Madridom, mi smo dobili tri

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da je za pobjedu njegovog tima nad Real Madridom zaslužna “dubina” sastava kojom raspolaže.

“Ćolo” je podsjetio i da je od pet finala koje je odigrao protiv “kraljevskog kluba” pobijedio u tri uključujući i ovaj u Superkupu Evrope.

Međutim, dva finala koja je izgubio odlučivala su osvajača Lige šampiona.

“Izmjene su bile dobre, dale su nam energiju i svježinu, Korea, Tomas i Vitolo. Tokom dobre večeri za Kostu dali su nam dodatnu snagu. Imamo odličnu ekipu. To je ono što nam treba, spremni i dostupni igrači. U prethodnim finalima, bilo je više stvari koje su nas sprečavale da pobijedimo. Pobijedili smo u finalu Kupa i Superkupa Španije i sada smo pobijedili i u Evropi”, rekao je Simeone prenosi UEFA.

Kaže da Atletiku sada sleduje slavlje, ali vrlo brzo i Valensija u LaLigi. Rezimirajući Superkup dalje, kaže da je vrlo bitan bio prvi gol Dijega Koste postignut poslije samo 49 sekundi.

“Kostin prvi gol nas je podigao. Penal se kasnije desio u trenutku kada je utakmica bila ‘ni tamo ni ovamo’, ali smo bili jaki i izjednačili na 2:2”, dodaje Simeone.

Meč je nakon 2:2 za 90 minuta otišao u produžetke, gdje je Atletiko dao još dva gola (Saul 98, Koke 102) i pobijedio 4:2.

“Da ponovim ono što sam rekao ranije: od pet finala protiv Real Madrida, ako se dobro sjećam dva su bila u domaćim i tri u evropskim takmičenjima. Od tih pet, mi smo dobili triput – nismo ih pobijedili u Ligi šampiona. Ali, imamo svoj stil, to ne mijenja ni ovaj rezultat i broj datih golova. Naš stil se zasniva na strukturi i strategiji, pa 4:2 ne mijenja taj stil”, kaže Simeone.

(B92)

Related posts