Šemsudin Dedić: Vrijeđati šehidsku djecu je nedopustivo

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona Šemsudin Dedić razgovarao je danas u Bihaću sa Alom Hudišićem, mladim vijećnikom iz Velike Kladuše.

Hudišić je ovih dana javno skrenuo pažnju Elmedinu Konakoviću na njegovu potpunu neupćenost u krajiške političke prilike zbog čega se našao na meti Kantonalnog odbora A-SDA.

Prije svega, A-SDA je Hušidićevo podsjećanje na rahmetli oca kojeg su ubili autonomaši okarakterisao kao “iznošenje nebuloza“, te je minimizirao njegovu ratnu tragediju, uz tvrdnju “ima nas koji nosimo iste ili veće rane“.

– Već odavno pojedinci su zaboravili na bilo kakvu odgovornost prema javno izrečenoj riječi. U našem kantonu svakodnevno razni politikanti iznose uvrede, laži i manipulacije. Imamo situaciju da opozicija uopće ne koristi argumente već isključivo niske udarce. Valjda nigdje kao kod nas ne cvjetaju lažni portali na kojima se niko ne zamara činjenicama. Kada se neko drznuo da ovakve uvrede uputi šehidskom djetetu najmanje što sam mogao uraditi je da mu lično pružim podršku – rekao je Dedić.

Neshvatljiva je za mene ovakva reakcija A-SDA. Imam razumijevanje prema političkoj borbi, ali mislim da u našem društvu moraju postojati određene svetinje. Naši šehidi su jedna od njih i SDA nikad neće dopustiti da ih se stavlja u bilo kakav politički kontekst, zaključio je Dedić, navodi se u saopćenju SDA Unsko-sanskog kantona.

Related posts