Selektor pred put u Finsku: Ovo nam je jedna od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je za Finsku gdje će u subotu gostovati u Tampereu protiv domaće selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Novinarima se pred odlazak iz BiH obratio selektor Robert Prosinečki, koji je istakao kako je utakmica protiv Finske jedna od najbitnijih u kvalifikacija.

“Optimistični smo. Idemo tamo sa vjerom da možemo napraviti dobar rezultat”, počeo je izlaganje Prosinečki, te je spomenuo i teške uslove koje je selekcija zbog obilne kiše imala.

“Bile su poplave, odradili smo šta smo mogli. To što smu propustili trening jučer, neće puno utjecati. Danas ćemo obaviti razgovor i trening”, rekao je selektor.

Finsku Zmajevi neće podcijeniti.

“Finska je dobra reprezentacija. Mi znamo olako podcijeniti reprezentacije i sigurno protiv njih neće biti lako. Igrači su upoznati sa kvalitetima protivnika. Ako budemo pravi pobijedit ćemo. Ovo je jedna od najbitnijih utakmica u kvalifikacija i nadam se da ćemo je završiti na najbolji način”, rekao je Prosinečki.

Utakmica Finska – BiH igra se u subotu od 18 sati, a bh. tim nakon toga putuje za Torino, gdje u utorak igramo protiv Italije.

Related posts