Sarri o napuštanju Napolija: Najbolje je otići dok traje obostrana ljubav

Matematika kaže da Napoli još uvijek ima šanse za Scudetto, ali realnost da je Juventus u nedjelju proslavio sedmi u nizu.

Zanimljivo, donio mu ga je gradski rival Torino koji je na San Paolu osvojio bod i ostavio Napuljane na šest bodova za Juventusom i puno lošijom gol-razlikom.

Maurizio Sarri još jednom nije uspio makar su se mnogi kleli da je ovo ta godina u kojoj Juventus “pada”. Napolijev trener tražena je roba i ako je suditi prema novim izjavama, rastanak je blizu.

“Ako razmišljam samo o navijačima, zaista želim ostati ovdje dok sam živ bez obzira na terorističke prijetnje ili ako me predsjednik želi otpustiti. Ne možete pronaći ovakve navijače negjde drugdje. To je veoma važna stvar. Morate misliti i o drugim stvarima, ali ako se ovo treba završiti, želim da mi Napoli ostane uspomena za cijeli život”, rekao je Sarri u čijem ugovor postoji otkupna klauzula od osam miliona eura.

“Može vam pomoći razmišljanje da je najbolje otići dok još traje obostrana ljubav nego da idete u teškim i riskantnim trenucima.”

Vjerovatno će presuditi razgovor s predsjednikom De Laurentiisom.

“Ako je predsjednik sretan s mojim radom, onda odlično. Ako nije sretan, šteta, ali postoji izlazak iz priče za obje strane. Ako me pozove, rado ću razgovarati.”

Related posts