Sanskom književniku nagrada za epigrame

Sanski književnik Midhat Hrnčić pobjednik je 16. međunarodnog konkursa humora i satire koji je organiziran povodom obilježavanja 1. aprila, dana šale i zbilje.

Organizator ovog konkursa je “Klub umjetničkih duša” iz Mrkonjić Grada, a tema ovogodišnjeg konkursa nosila je naziv “Priprema mišljenja za…”. Hrnčiću je na ovom zanimljivom konkursu pripala nagrada za najbolje epigrame u konkurenciji od preko 155 pisaca iz ukupno sedam država, a sem epigrama ocjenjivani su aforizmi, pjesme u akrostihu, šale i pošalice, basne, moderne bajke i humoreske.

“Epigram je kratka književna forma, obično od četiri stiha i oni govore o našim ljudskim slabostima pola u šali, pola u zbilji”, objašnjava Hrnčić. Inače, on je majstor kratkih formi, a čitav životni vijek se bavi književnim i likovnim stvaralaštvom.

Zastupljen je u preko sedamdeset književnih zbornika, izbora i antologija, a posljednjih nekoliko godina posebno je uspješan u stvaranju haiku poezije. Član je Udruženja književnika Njemačke, Udruženja pisaca USK, kao i Svjetske asocijacije pisaca haiku poezije. – pišu nezavisne.

 

Related posts