Samsung patentirao kameru za 3D skeniranje lica

Dokument, koji je objavila Kancelarija za patente u SAD, pokazuje da je Samsungu odobren patent za kameru za 3D skeniranje lica, koja se može koristiti u mobilnim uređajima.

Iako je Apple prva kompanija, koja je ovakvu tehnologiju popularizovala u vidu Face ID funkcije za iPhone X, prijava za patent koja potiče još iz 2014. godine, pokazuje da Samsung na ovakvoj tehnologiji radi već neko vrijeme.

Objava uređaja sa 3D skeniranjem lica, prije nego što je odobren patent, bi bila moguća, ali Samsung izgleda još uvijek radi na tome da poboljša tehnologiju kako bi komercijalno u proizvodima mogla da se koristi u budućnosti.

Patent uključuje brojne funkcije, uključujući praćenje pokreta očima, detektovanje kretanja, noćni pregled, 3D time-of-flight skeniranje i drugo.

Sistem bi dodao dva nova hardverska elementa s prednje strane uređaja: izvor gotovo infracrvenog svjetla i biometrijsku kameru, dok bi dva nova modula interno obrađivala pristigle informacije. Prednja kamera bi se takođe koristila za obezbjeđivanje sistema informacijama o korisnikovim očima, poput toga da li su one otvorene ili zatvorene i da li korisnik nosi naočare.

Teoretski je moguće da Samsung pomenute tehnologije implementira u novi Galaxy Note9, ali ništa od onoga što je do sada procurilo o telefonu ne ukazuje da će se ovo i desiti. To sugeriše da će prvi telefon sa Samsungovom kamerom za 3D skeniranje gotovo sigurno biti Galaxy S10.

(PhoneArena)

Related posts