“Revolverašica sa Baščaršije” nakon 14 dana ponovo uhapšena zbog razbojništva

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su uhapsili Vedrana Toholja (28) i Arnelu Ožegović (22), oboje iz Sarajeva.

O hapšenju osumnjičenih je obaviješteno sarajevsko Tužilaštvo, oni su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Ožegović i Toholj poznati su sarajevskim policajcima od ranije po različitim krivičnim djelima. Prije samo nekoliko dana Arnela Ožegović bila je uhapšena skupa sa poznatom sarajevskom kradljivicom Sabahetom Džindo.

Na stupce crne hronike prvi put je dospjela u februaru 2014. godine, kada je u kući u Pofalićima pucala iz pištolja. Tom prilikom je hitac koji je ispalila pogodio njenog momka Veldina Šeraka, koji je tada zadobio povrede opasne za život.

Protiv nje je tada podignuta optužnica za krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Skupa sa svojom sestrom blizankom Arijanom Ožegović hapšena i u oktobru 2014. godine, a sumnjičile su se za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakših povreda.

Sestre Ožegović su privedene nakon tuče i pucnjave u starom dijelu grada, kojom prilikom su povrijeđene četiri djevojke i muškarac, piše “Oslobođenje”.

Related posts