Detalji zločina koji je potresao BiH: Motiv ubistva je neuzvraćena ljubav

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, koji je optužen da je bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24) u vrijeme napada bio je u stadijumu lakog pijanstva i imao je u krvi 1,32 promila alkohola.

Rekla je ovo u Okružnom sudu u Banjalukci vještak Veselka Bjelaković i dodala da nije mogla sa se izjasni da li je u takvom stanju optuženi mogao da drži bombu u ruci i koliko snažno.

– Mogućnost držanja nekih predmeta kod osoba sa takvom koncetracijom alkohola je smanjena, ali ne postoji način da se utvrdi sa kolikom snagom takva osoba može držati nešto u ruci – rekla je Bjelakovića, piše Euroblic.

Prema optužnici Gavrić je Maleševićevu ubio 14. septembra prošle godine u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora, ispred kafe bara „Akapulko M“.

On je tog dana došao pijan u pomenuti kafić i posvađao se sa Maleševićevom, sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici.

Poslije kraćeg naguravanja on je uspio da Milu izvede ispred kafića, gdje je na cesti aktivirao ručnu bombu, koju je držao izmađu njih.

Usljed eksplozije Maleševićeva je poginula, a Gavrić je zadobio teške povrede i duže vremena se liječio u bolnicu. Nedavno mu je amputiran dio noge zbog tih povreda.

U optužnici nije naveden motiv ubistva, a prema izjavama njihovih poznanika to je neuzvraćena ljubav. Prema njihovim riječima nekoliko dana prije ubistva poslao joj je poruku “Završićeš kao Ksenija Pajčin”.

Related posts