Prosinečki: Šansu ću dati igračima koji nisu mnogo igrali, ali će nastupiti Džeko i Pjanić

Na press konferenciji večeras su bili selektor Robert Prosinečki i Edin Višća koji su otkrili svoja očekivanja pred sutrašnji meč protiv Turske.

“Imamo sutra utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro i napravimo jedan lijep spektakl. Vjerujemo da biti pun stadion i čast nam je da smo mi prvi koji tu igramo sa reprezentacijom Turske. Neka uživa publika a mi ćemo se potruditi da napravimo jednu dobru utakmicu i dobar rezultat”.

“Za četiri dana igramo utakmicu Lige nacija u Sarajevu, tako da će sutra dobiti šansu i neki igrači koji nisu do sad imali veliku minutažu. Međutim, ko god bude u sastavu daće sve od sebe na sutrašnjoj utakmici”, rekao je Prosinečki i dodao da će Edin Džeko i Miralem Pjanić igrati sutra.

Na pitanje o ambicijama bh. tima u UEFA Ligi nacija selektor je odgovorio:

„Naše ambicije su da odemo na veliko takmičenje. Mi smo optimisti i vjerujemo da to možemo. U Ligi nacija smo dobro krenuli i imamo dvije pobjede, a u dvanaestom mjesecu imamo izvlačenje kvalifikacionih grupa. Nadamo se da možemo na Evropsko prvenstvo.“

Prosinečki o sutrašnjem protivniku kaže:

“Poznajemo reprezentaciju Turske. Radi se o mladoj i poletnoj reprezentaciji koja ima svoj kvalitet. Protiv Rusije su poraženi u dobroj utakmici, ali protiv Švedske su napravili preokret. Smatram da izbornik Mircea Lucescu radi dobar posao i sutra nas sigurno očekuje dobra utakmica”.

sportsport.ba

Related posts