Pronađena Escobarova podmornica koja krije tajnu od 57 milijardi eura?

Nekadašnji agenti CIA su navodno pronašli jednu od podmornica koju je narko boss Pablo Escobar koristio za krijumčarenje kokaina, prenosi Daily Mail.

Escobar je koristio podmornice za transport kokaina iz Kolumbije u Portoriko, nakon čega je pošiljku prevezao na kopno u SAD.

Ako je ovo ta podmornica, ona bi mogla da sadrži tragove koji bi konačno mogli da otkriju gdje se nalazi njegovo bogatstvo vrijedno 57 milijardi eura.

Ronioci koji su radili za CIA istražuju nepoznatu lokaciju u Kolumbiji, prenosi The Sun.

Kanal Discovery ih prati na tokom njihove ekspedicije u kojoj traže novac poznatog narko bosa.

Na snimku se vide bivši agenti Doug Laux i Ben Smith kako rone, ali ne pronalaze ništa što bi moglo da bude vrijedno.

Podvodne kamere prikazuju morsko dno, gdje su agenti pronašli metal i neku kutiju, ali bez ikakvih indicija da se u blizini nalazi gotovina.

Međutim, grupa zaključuje da bi nakon pomijeranja olupine ipak mogli da pronađu ono što traže.

Pablo Escobar je bio poznati narko bos iz Kolumbije. Vodio je kartel Madelin koji je tokom 80-ih godina čak 80 odsto kokaina uvozio u SAD. On je svoju kriminalnu karijeru započeo kao tinejdžer na ulicama Medelina, kada je prodavao krijumčarene cigarete i krao automobile.

Potom je prešao na trgovinu kokainom tokom 1970-ih godina, a posao je bio toliko uspješan da je morao da kupi čak 15 aviona i šest helikoptera kako bi svoju robu prevezao u SAD.

Pablo je u svojim najboljim danim zarađivao čak 420 miliona dolara sedmično i skoro 22 milijarde dolara godišnje.

Godine 1989. magazin Forbes ga je proglasio za sedmog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Mnogi su na njega gledali kao na Robina Huda jer je pomogao siromašnima u Kolumbiji i pravio je stanove za beskućnike.

Ubijen je 1993. godine, kada je pokušao da pobjegne od vlasti preko obližnjih krovova sa svojim telohraniteljem, koji je takođe ubijen.

Mnogi tvrde da je Escobar počinio samoubistvo nakon što je većinu svog bogatstva sakrio na nepoznate lokacije, a veći dio tog novca nikada do sada nije pronađen.

Godine 2009. pronađeno je osam miliona dolara u skrivenom kompleksu izgrađenom u džungli, gdje su bile i fabrike kokaina.

Related posts