Procurili su rezultati za Zlatnu loptu?! Luka uvjerljivo najbolji!

Kakva traljavost! Dok svijet čeka ceremoniju Zlatne lopte, nekoliko sati prije početka procurili su rezultati! Luka Modrić je osvojio nagradu s 277 bodova više od Ronalda i 339 bodova više od Griezmanna Viber Email.
Pa je li ovo moguće?! Više sati prije početka ceremonije u Parizu na kojoj će objaviti ime dobitnika Zlatne lopte, na društvenim mrežama pojavili su se rezultati! Čini se da je popis vjerodostojan, jer poklapa se s onime što France Football objavljuje na Twitteru i prema kojem je Ivan Rakitić završio na 19., a Mario Mandžukić na 25. mjestu. Luka Modrić je prema tom popisu uvjerljivo osvojio Zlatnu loptu s čak 277 bodova više od Cristiana Ronalda i 339 bodova više od Antoinea Griezmanna!

(Neslužbeni) rezultati izbora:

  • 1. Luka Modrić 753
  • 2. Cristiano Ronaldo 476
  • 3. Antoine Griezmann 414
  • 4. Kylian Mbappe 347
  • 5. Leo Messi 280
  • 6. Mohamed Salah 188
  • 7. Raphael Varane 121
  • 8. Eden Hazard 119
  • 9. Kevin de Bruyne 29
  • 10. Harry Kane 25

Usporedno s objavom dobitnika Zlatne lopte koja je nekako ‘procurila’ prije službene objave, na kladionicama je pao koeficijent da će Luka Modrić osvojiti nagradu i to na 1.05! Dakle, zicer! Zlatna lopta ide Luki! Prijenos dodjele je na HRT 2 od 21 sat.

Ceremoniju prenosi i klupski kanal Real Madrida, kao i mnoge TV postaje diljem svijeta, ali sad svi već znaju pobjednika. Neshvatljivo je kako se ovakav propust dogodio France Footballu i kako je nekoliko sati prije svečane ceremonije u Parizu procurio, čini se, službeni dokument s rezultatima izbora.

Prvi Hrvat sa Zlatnom loptom

Zlatna lopta je najstarija i najprestižnija nogometna nagrada, koja se dodjeljuje od 1956. godine, a zadnjih 10 godina osvajali su je samo Ronaldo i Messi.

Luka će postati prvi Hrvat sa Zlatnom loptom i prvi središnji vezni koji je osvojio tu nagradu, nešto što nije uspjelo Xaviju, Iniesti i Scholesu. Zlatna lopta večeras će dobiti 44. vlasnika, nagrada je to koja se u nogometu smatra vrhom.

Jer, svaka čast Uefinoj i Fifinoj nagradi, ali Zlatna lopta je ipak – Zlatna lopta. Osvajale su je legende poput Di Stefana, Eusebija, Bobbyja Charltona, Besta, Beckenbauera, Cruyffa, Keegana, Platinija, Van Bastena, Matthäusa, Stoičkova…

U novije vrijeme Zlatu loptu su dobivali onaj pravi Ronaldo, Zidane, Rivaldo, Figo, Nedved, Ševčenko, Ronaldinho, Kaka i, naravno, Messi i Cristiano Ronaldo.

Sad će je u vitrini imati – Luka Modrić!

Izvor:24sata.hr

 

Related posts