Prosinečki ponovo operiran!

Ništa nije strašno, ali je zahvat, jednostavno, bio neizbježan, kaže naš izvor iz KCUS-a

Robert Prosinečki, selektor našeg državnog tima, ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saznaje “Dnevni avaz”.

– Prosinečki je ponovo morao biti operisan, jer mu je rana sporo zarastala – javlja naš izvor iz KCUS-a te dodaje:

Stanje stabilno

– Druga operacija je obavljena u subotu… Dobro je podnio operativni zahvat, a njegovo stanje je trenutno stabilno.

No, druga operacija je, za razliku od prve, obavljena daleko od očiju javnosti te se u KCUS-u i Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine čuva u velikoj tajnosti.

– Ne, ništa nije strašno, ali je operacija, jednostavno, bila neizbježna – govori naš izvor.

Prosinečki se, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

– Selektor Prosinečki do daljnjeg je vraćen na intenzivnu njegu. Za sada postoperativni oporavak ide dobro, a ako tako ostane, onda će krajem sedmice biti vraćen na odjel Abdominalne klinike KCUS-a – saznajemo od našeg izvora iz KCUS-a.

Posjete bolničkoj sobi, gdje je poslije prve operacije ležao selektor, bile su ograničene, a pristup je bio dozvoljen samo njegovim najbližima i pojedinim uposlenicima NSBiH.

Bez kontakta

U nekoliko navrata prije i poslije žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020., koji je obavljen u Dablinu, pokušali smo stupiti u kontakt sa selektorom Prosinečkim, ali nam to nikako nije polazilo za rukom. Čak smo slali i SMS-ove, na koje nije bilo odgovora. Sada nam je jasno i zašto.

– Naš Robi je nepopravljivi optimista. I prije žrijeba u Dablinu rekao je da sigurno idemo na Evropsko prvenstvo 2020. – saznali smo u razgovoru s nekoliko uposlenika NSBiH.

Uz njega supruga Vlatka   

Tokom svih bolničkih dana, uz selektora našeg državnog tima je njegova supruga Vlatka, kojoj je NSBiH osigurao vozača i pratioca. Riječ je o Fuadu Keči, bivšem ekonomu naše reprezentacije, a sada penzioneru.

Saopćenje NSBiH

Nakon operativnog zahvata tankog crijeva, te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana, zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Postoperativni postupak zahtijeva mirovanje i ljekarski nadzor, zbog čega selektor nije u mogućnosti da odgovara na telefonske pozive, stoji u saopćenju krovne kuće bh. nogometa.

 

Izvor: Avaz.ba

Related posts