Problemi tek počinju: Stigla tužba na adresu Cristiana Ronalda?

Cristiano Ronaldo se nalazi u velikim problemima nakon što je optužen za silovanje koje se navodno desilo prije devet godina u Las Vegasu.

Portugalac je žestoko uzdrman optužbama iako je ekspresno reagova i demantovao priče oko navodnog silovanja. U početku se vjerovalo da je u pitanju samo “promocija” i pokušaj Kathryn Mayorge da preko imena Cristiana Ronalda dođe do javnosti, ali sada su se stvari znatno zakomplikovale.

Američka policija je pokrenula istragu zbog navodnog silovanja iz 2009. godine, a problemi za Ronalda dolaze jedan po jedan. Najveći udar finansijski bi sigurno bio da se njegovi sponzori udalje od njega što je EA Sports djelomično uradio. Oni su uklonuli Ronalda sa svojih stranica na društvenim mrežama i ne dovodi se više u vezu sa FIFA 19.

No, jasno je da bi najveći udarac za Ronalda bio da Nike prekine ugovor. Naime, Portugalac je jedan od tri zvijezde koje imaju doživotni ugovor s Nikeom. On navodno vrijedi preko milijardu eura i navodno već je Nike spremio tužbu protiv Ronalda, te čekaju ishod istrage. No, ukoliko Ronaldo bude kriv tužba je već spremna i sigurno je da će ostati bez nevjerovatnog ugovora.

Također, fudbaler Juventusa ima još ugovore s nekoliko drugih sponzora, a prema procjenama oni vrijede oko 176 miliona eura. Sada svi nestrpljivo očekuju kraj istrage koja bi trebala dati odgovore na ove optužbe Amerikanke.

sportsport.ba

Related posts