Pretvorili ga u roba: Mladiću iz Velike Kladuše izbili zube, čekićem lomili prste, zbog straha nisu prijavili policiji

Komšije svjedoče da su muškarcu slomili rebra, lice deformirali od batina, izbili zube te čekićem polomili nokte. Kažu kako zbog straha nisu ranije prijavljivali što se događalo.

Oca P.V. i njegova tri sina s područja Draganića karlovačka policija je osumnjičila da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, odnosno, da su na svojem imanju oko godinu i pol držali roba, mladića R.S. porijeklom iz Velike Kladuše, te ga ponižavali, maltretirali i tukli, objavio je današnji Jutarnji list.

– Nitko ovdje ne zna točno odakle je taj mladić došao, no jednog dana se pojavio i ponudio je ljudima da im radi u vrtu u zamjenu za ručak ili za kutiju cigareta. No, umjesto ručka, radije je htio popiti čašicu rakije. Mogao je imati oko 35 godina, ali je izgledao znatno starije jer je bio strašno mršav i zapušten.

Uglavnom, tako je jednog dana ušao i u njihovo dvorište, a onda više nitko od susjeda s njim nije htio imati posla. Znate kako je, ne samo da je za njih radio na polju i čuvao im ovce, već je radio i druge stvari koje su od njega tražili, a u koje ne bi smo htjeli ulaziti – izjavili su susjedi imanja na kojemu je čovjek zlostavljan, koji su opisali strahote koje je prolazio.

Tretirali su ga doslovno kao roba. Jednom su dovezli neki crijep kući i istovarivali ga, a on im je pomagao. Onda su odjednom počeli drukati jednog dječaka iz svoje obitelji, koji je tada mogao imati pet godina, da ga tuče štapom i psuje.

Čovjek je i dalje mirno slagao te predmete, a maleni ga je udarao i vrijeđao. Jednom su imali neku feštu, pa bi se skupili neki njihovi prijatelji i tako bi svi skupa pijančevali, a onda bi nekome palo na pamet da bi mogli tući Rasima. I tako bi ga tukli i šamarali, što bi ostale silno zabavljalo.

Tako bi ga zašutirali, a onda bi mu nudili pivo do kojeg bi dopuzao poput psa. Ljeti bi uglavnom čuvao ovce po cijele dane, a u večernjim satima bi došao u dvorište i morao zabavljati njihovu djecu.

Na primjer, vozio bi ih na biciklu, a ako ne bi bio dovoljno zanimljiv ili brz, dobio bi batina – pričaju susjedi. Susjedi svjedoče da su mu slomili rebra, lice deformirali od batina, izbili zube te čekićem polomili nokte. Kažu kako zbog straha nisu ranije prijavljivali što se događalo, ali sve su potvrdili policiji.

Nesretni muškarac nekako je uspio pobjeći od svojih robovlasnika i sada se nalazi na liječenju u Općoj bolnici Karlovac.

(Izvor: Novi)

Related posts