Press konferencija GO SDA Bihać: Gradonačelnik Šuhret Fazlić ucjenuje većinu u Gradskom vijeću Bihać

Gradski odbor SDA Bihaća održao je konferenciju za novinare na kojoj je izneseno niz kritika na rad gradonačelnika, predsjedavajućeg Gradskog vijeća i aktuelne većine. Kako je naglašeno, gradonačelnik i većina u Gradskom vijeću koja ga podržava se ne bave rješavanjem problema u gradu, već smjenama direktora i članova upravljačkih tijela bihaćkih javnih ustanova. SDA Bihaća poziva aktuelnu vlast da što prije krenu u realizaciju asfaltiranja raskopanih ulica, te da prekinu ignorantski odnos prema uposlenicima Radio Bihaća, koji ne traže ništa izuzev svojih zakonom zagarantovanih prava.

Trenutna većina u Gradskom vijeću, rečeno je na konferencije za novinare bihaćke SDA, funkcionira na principu ucjena od strane gradonačelnika i gradske uprave, a posljedica toga su greške kojih je u posljednje vrijeme sve više. Jedna od posljednjih je sistematizacija radnih mjesta u organu uprave.

Uporedo s tim povećane su obaveze budžeta Grada, a nezakonite smjene u vrhu bihaćkih javnih ustanova i poduzeća itekako će imati negativne posljedice po njihovo poslovanje, rečeno je. Uz to kritike su upućene i predsjedavajućem Gradskog vijeća, Davoru Župi.

Zbog nekorektnog odnosa, tvrde u SDA, predsjedavajućeg prema najvećem stranačkom klubu u Vijeću, na posljednjoj sjednici su napustili salu i, ukoliko se ovakva situacija nastavi, spremni su poduzeti i druge zakonom dozvoljene mjere. SDA Bihaća poziva aktuelnu vlast da se okrenu rješavanju gorućih problema, da što prije krenu u realizaciju asfaltiranja raskopanih ulica, te da prekinu ignorantski odnos prema uposlenicima Radio Bihaća, koji ne traže ništa izuzev svojih zakonom zagarantovanih prava.

/usn.ba

Related posts