Premijer Husein Rošić (SDA) se obrušio na premijera Fadila Novalić (SDA): Pravda se, ne zna razlika između "Plana javnih investicija" i " Kapitalnih investicija"

Naime, na posljednjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, premijer Novalić je jasno kazao kako je Krajini teško pomoći, jer sredstva koja se pošalju u Krajinu budu vraćena i utrošena manje od 50%, dok primjera radi Tuzlanski kanton ista sredstva utroši za manje od pet minuta.

Ta izjava i nije izazvala reakciju vlasti u Unsko-sanskom kantonu, s obzirom da se ta izjava Novalića može vezati za period nekih drugih vlasti u Krajini, međutim, izjava da niti jedan projekat iz Unsko-sanskog kantona nije pristigao, a da je urađen u skladu sa Uredbom Vlade FBiH je povrijedio ili uvrijedio vlast u Unsko-sanskom kantonu, pa su i reakcije neočekivano žestoke.

Nakon što je premijer Vlade USK, Rošić Husein, u izjavi za Kantonalnu televiziju kazao između ostalog da će kompletan komentar dati kada pogleda i čuje cijelu izjavu premijera Vlade FBiH, portal USN.ba je objavio video prilog u kojem premijer Novalić jasno i nedvosmisleno kaže kako niti jedan projekat iz Unsko-sanskog kantona nije pristigao u Sarajevo, a da je isti napisan u skladu sa Uredbom Vlade FBiH.

Po svemu sudeći, ovaj prilog je vidio i premijer Rošić, pa je jutros (subota) u 09:17 sati reagirao na ovu izjavu Novalića. U reakciji je između ostalog optužio Novalića da je “nagovorio” Vladu USK na koji način će uraditi svoje planove i projekte, ali i ponovio ono što je kazao prije nekoliko dana, da se premijer Novalić pravda jer Sarajevo nije uradilo ništa u Krajini.

Pročitajte u nastavku kompletnu reakciju premijera Rošića:

usn.ba

Related posts