Praznik planinara i ljubitelja prirode u Bosanskoj Krupi

Protekle subote u Bosanskoj Krupi održana je četvrta po redu proljetna šetnja Krušnica 2017. na kojoj je učestvovalo više od 350 planinara iz Bosanske Krupe, Cazina, Bužima, Velike Kladuše, Kozarca, Bihaća, Bosanskog Novog, Sanskog Mosta, Ključa, ali i Zenice, Sarajeva, Valjeva, Osijeka, Siska, Slavonskog Broda, Petrinje i Ljubljane.

Ova manifestacija koja svake godine dobija sve više na značaju održana je povodom Međunarodnog dana planete Zemlje.

Na sebi specifičan način planinari su slavili ljepote bosanskokrupske prirode i u odličnom raspoloženju prepješačili petnaestak kilometara dugu kružnu turu podijeljenu u sljedeće etape: Bosanska Krupa – vrelo Krušnice, Vrelo – Vranjska-Šunovac, Šujnovac – Bosanska Krupa. Za sve učesnike na području izletišta Šujnovac organiziran ručak te prigodan program sa dodjelama zahvalnica.

Sudeći prema fotografijama Mirsada Muratčehajića i mnoštvu pozitivnih komentara na društvenim mrežama, može se reći da je Planinarsko društvo Grmeč i ovaj put položilo ispit i na najljepši mogući način prezentiralo turističke potencijale bosanskokrupske općine.

Enes Mesić iz PD Grmeč ističe kako su zadovoljni ovogodišnjom posjetom te izražavaju nadu da će u narednim godinama broj učesnika i dalje biti u porastu.

/klix.ba

Related posts