Bihać: Završena druga akcija u sklopu „Samo malo dobre volje 2017“

U subotu, 22.04.2017. godine, održana je druga akcija u okviru ekološke akcije pod nazivom „Samo malo dobre volje 2017“. Akcija je održana na dionici puta Orašac – Kulen Vakuf, uključujući i čišćenje MZ Kulen Vakuf. Osim sakupljanja otpada, volonteri su temeljito podrezali grmlje i krošnje stabala koja su ometala odvijanje prometa na regionalnom putu.

U ovoj ekološkoj akciji učešće je uzelo stotinjak volontera. Zahvaljujući velikom odazivu vrijednih i savjesnih učesnika, iako je bilo planirano za mjesec maj, u sklopu ove akcije očišćen je i Martin Brod.

Ovom prilikom uprava JP Nacionalnog parka „Una“ se zahvaljuje svim učesnicima akcije koji su se odazvali našem pozivu kao i svim partnerima i donatorima koji su prepoznali važnost ovakvih dešavanja i pomogli u organizaciji i realizaciji ekološke akcije.

Učesnici druge ekološke akcije bili su članovi Kluba borilačkih sportova „Zino“ iz Bihaća, članovi Karate kluba „Bihać“, učenici O.Š. „Kulen Vakuf, Orašac“ Bihać, članovi KUD-a „Preporod“ iz Bihaća, članovi BBK „Daj krug“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kulen Vakuf, osoblje restorana „Una“ iz Kulen Vakufa, uposlenici JP Nacionalni park „Una“ i drugi mještani ovih mjesnih zajednica.

Organizaciju ove ekološke akcije podržali su: Mljekara Meggle Bihać, Bihaćka pivovara, Pekara Dema Bihać, Mesnica Semić iz Bihaća, Piljarnica Bambi Bihać, Turistička agencija Unatransport Bihać, Udruženje žena iz Kulen Vakufa, Atelje Club Bihać, JKP Komrad Bihać i uprava Grada Bihaća.

Ovom prilikom vas pozivamo da nam se i idući put pridružite kako bismo i ovaj put nastavili brigu o našem okolišu, te dali primjer i upozorili one nesavjesne građane koji se destruktivno ponašaju prema našoj prirodi.

Sljedeća ekološka akcija u sklopu „Samo malo dobre volje 2017“ održat će se u subotu 13. maja na lokaciji Stari grad Ostrovica u Kulen Vakufu.

Related posts