Poslije 30 godina bježanja uhapšen “kralj kokaina”

Jedan od najvećih “kraljeva kokaina”, koji je bježao od policije 30 godina, i uradio plastične operacije lica, uhapšen je u brazilskoj državi Mato Groso.

Luiz Carlos da Rocha, poznat pod nadimkom “Bijela glava” uhapšen je u akciji nazvanoj “Spektrum” u gradu Soriso, što na portugalskom znači “osmijeh”, navodi se u saopštenju policije, prenosi AFP.

Da Rocha je promijenio ime i lični opis kako bi izbjegao policiju i nastavio da se bavi trgovinom drogom.

Kako se navodi, u policijskoj akciji uhapšen je i čovjek koji je važio za Da Rochinu “desnu ruku”, a tokom akcije, u kojoj je učestvovalo 150 agenata, zaplijenjeni su luksuzni automobili, avioni, farme i druga imovina vrijedna 10 miliona dolara.

Tokom akcije, policija je nosila teško kalibarsko oružje, a kada su upali u kuću u kojoj se bjegunac nalazio, agenti su proučavali fotografije sa starim karakteristikama lica Da Roche i aktuelnom fotografijom, na osnovu čega su zaključili da se radi o istoj osobi.

Da Rocha je optužen da je razvio veliku narko mrežu, koja obuhvata proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua, a koja je distribuirala drogu po Južnoj Americi, SAD i Evropi.

Optužen je i da je bio jedan od glavnih dobavljača koji vladaju u velikim područjima Sao Paola i Rio de Žaneira, kao i da je na osnovu toga stekao oko 100 miliona dolara ličnog bogatstva.

Related posts