Poslala bratu selfie sa ubicom nekoliko minuta prije smrti

Majka dvoje djece poslala je nasmiješeni selfie svome bratu, samo nekoliko minuta prije nego će ju zadaviti čovjek koji ju je vozio jer nije pristala na seks s njim. Ovu strašnu vijest objavila je ruska policija koja vjeruje da se upravo to dogodilo Olgi Emeljanovoj.

Za ubistvo je osumnjičen Rasim Sadikov (30). Ženu, koja se nedavno razvela od supruga, obećao je odvesti na romantični piknik u predgrađu Salavata na jugu Rusije. Pretpostavlja se da ga je Olga upoznala na web stranici za traženje partnera, piše Daily Mail.

– Negdje me voze, napisala je Olga bratu. Kad ju je on upitao “Jel’ u šumu?”, odgovorila mu je:

– Da!

Sadikov je policiji rekao da je Olgu zadavio konopcem, a potom je njeno tijelo sakrio u grmlje. Pronađeno je nakon nekoliko dana.

– Mislio je da je počinio savršen zločin. Riješio se tijela i dokaza, čak se i preselio u drugi grad. Svjedoka okrutnog ubistva nije bilo, ali nije računao na jednu stvar. Njegova žrtva snimila je selfie i poslala ga bratu netom prije smrti. Nedugo nakon poruke, Olga je otišla offline i više nije odgovarala na poruke. Njena porodica je potom otišla na policiju, ispričao je u svom izvještaju novinar televizije NTV.

Ubica je rekao da je sve bilo romantično dok Olgu nije zgrabio za bluzu. Sve čega se, kako kaže, potom sjeća je kako mu je “poletjela ruka” i kako je davio nesretnu ženu.

Sadikov je završio u pritvoru u kojem će provesti iduća dva mjeseca dok traje istraga. Osude li ga, mogao bi završiti na 15 godina u zatvoru.

Related posts