Policija kaznila vozače koji su se utrkivali golfovima u Bihaću

Policija u Unsko – sanskom kantonu kaznila je vozače koji su glavni akteri objavljenog snimka na kojem je zabilježena utrka golfovima na samom ulazu u Bihać koja je pri tome još i okončana saobraćajnom nesrećom.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK, nakon što su elektronski mediji prenijeli snimak utrke, policija je otvorila istragu, obzirom da su se snimkom otkrile nove okolnosti saobraćajne nesreće koja se dodgodila.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK pomenuta utrka odnosno saobraćajna nesreća dogodila se 2. aprila prošle godine na magistralnoj cesti M-5, u neposrednoj blizini hotela ‘Ada’. Policija je tada izašla na teren zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao vozač M.A. (26) sa automobilom “golf III”.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Bihać, koji su konstatovali da je vozač uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima ceste, sletio sa ceste. Kao posljedica ove saobraćajne nesreće, nastupila je materijalna šteta dok povrijeđenih osoba nije bilo. Vozač je prekršajno kažnjen.

-U to vrijeme policija nije imala informaciju o tome da je uzrok ove prometne nezgode upravo utrka dva motorna vozila. Operativnim radom na terenu, identifikovan je i drugi sudionik u ovoj utrci kao i osoba koja je navedenu utrku snimala, te su protiv vozača i snimatelja poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje – saopćeno je iz MUP-a USK.

Iz policije dodaju kako je sigurnost građana, zaštita njihovih života i imovine, održavanje javnog reda i mira, primarni je zadatak policije, pa samim tim i sigurnost svih sudionika u saobraćaju.

– Građane molimo, ukoliko imaju saznanja ili snimke motornih vozila koji se utrkuju da iste dostave najbližoj policijskoj stanici. Uprava policije MUP USK poduzimat će sve mjere i radnje kako bi spriječila i sankcionirala ovakve i slične smrtonosne igre osoba spremnih da u punoj brzini ugroze svoje i živote ostalih sudionika u saobraćaju– stoji u saopćenju MUP-a USK.

Izvor: Faktor

Related posts