Policajci u Srbiji traže legalizaciju prostitucije

Sindikat policije i policijskih starješina predložio da se u Srbiji legalizira prostitucija, ali zasad na taj prijedlog nema službene reakcije državnih organa, piše B92.

Predsjednik tog sindikata Blažo Marković izjavio je za TV Prva kako postoje najmanje tri razloga zbog kojih je Sindikat policije i policijskih starješina predložio da se u Srbiji legalizira “najstariji zanat na svijetu”, s tim da je prvi i najvažniji, kako je pojasnio, zdravlje stanovnika Srbije.

– Drugi razlog je taj što bi se legalizacijom prostitucije popunio budžet Srbije, a u prilog tome govore primjeri brojnih država koje su to već uradile. Treći razlog je što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli raditi na ozbiljnijom stvarima, poput bijelog roblja – kazao je Marković.

Na pitanje što očekuje od države, Marković kaže kako je sve u fazi prijedloga i da nije važno hoće li taj prijedlog pripremiti sindikat ili npr. Ministarstvo zdravlja, već da se prijedlog ozbiljno uradi i izađe pred Vladu Srbije.

Međutim, mnogi još taj prijedlog prihvaćaju s dozom smijeha, no kada razmisle, smatra Marković, u pitanju je pozitivna stvar koja će utjecati i na zdravlje stanovnika Srbije, ali i na proračun.

Related posts