Odroni i jaki udari vjetra prave probleme vozačima u BiH

Zbog mjestimično jakih udara vjetra, vozači se upozoravaju na mogućnost urušavanja stabala i polomljenog granja na kolovoz, a učestali su i odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, javlja Anadolu Agency (AA).

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad (desna strana po stacionaži), usporeno je saobraćanje.

Usljed sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Za teretna vozila preko 3,5 tone saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Velika Brusnica, kao i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog nastupajućeg praznika, a i vikenda veće gužve u toku dana očekuju se, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u BiH. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Related posts