Novi ratnohuškački prilog RTRS-a o cazinskoj “Crnoj munji”: “Cilj im je da mlade momke obuče u izvođenju borbenih i specijalnih dejstava, Vijeće ministara BiH mora reagovati!” (VIDEO)

Ne stišavaju se reagovanja na prilog banjalučke Aleternativne televizije (ATV) koja je, pozivajući se na beogradske Večernje novosti, opisala cazinski Airsoft klub “Crna munja” kao Bakirov regrutni centra u kojem se Bošnjaci obučavaju za rat. Naravno, iz kluba “Crna munja” su demantovali, kako naslove Večernjih novosti, tako i prilog emitovan na pomenutoj televiziji.

Međutim, sinoć je Radio-televizija Repulike Srpske (RTRS) emitovala prilog u kojem bivši komadant takozvane specijalne jedinice Vukovi sa Drine, komentariše cazinski klub. Naime, ovaj takozvani komadant, takozvane specijalne jedinice, kaže da “Crna munja” služi za regrutovanje mladih momaka za obuku u izvođenju borbenih i specijalnih dejstava.

Povodom izmišljene priče o airsoftu klubu “Crna munja”, oglasio se i potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić koji je kazao da se pitanje vezano za “Crnu munju” mora naći na dnevnom redu Vijeća ministara, ali i Odobora za sigurnost NSRS-a.

Stanovnici Bosne i Hercegovine svakodnevno su svjedoci jezičkih vratolomija na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS), ratnohuškački priloga, negiranje Armije BiH, negiranje Ustava BiH, a samim tim se nastoji umanjiti važnost države BiH i uvećati značaj entiteta RS. Termini koji se upotrebljavaju na RTRS-u često su neustavni i devijantni, kao naprimjer termin “država Srpska” koji se koristi za naziv za manji bh. entiteta RS.

Čak je i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko kazao da RTRS u svom izvještavanju na svaki mogući način pokušava istaći nepostojeća državnost bh. administrativno-teritorijalne jedinice. Na taj način RTRS direktno krši Ustav BiH koji je jasno odredio poziciju entiteta u BiH.

Nevjerovatno je da Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) ne reaguje na ovakave ratnohuškačke priloge koji dolaze iz manjeg bh. entiteta.

Related posts