Nihad Selimović podnio ostavku na funkciju predsjednika FK Željezničar

Ostavka je podnesena samo nekoliko dana uoči sjednice Skupštine FK Željezničar, koja će biti održana 15. juna, a na kojoj je planirano da Upravni odbor na čelu sa Selimovićem prezentuje članovima izvještaj o radu za period od 1. januara 2019. godine.

Također, članovi Upravnog odbora su već najavili kako će na Skupštini ponuditi svoje mandate na raspolaganje, ali je sada Selimović odlučio dati i ostavku.

Kriza u FK Željezničar vrhunac je dosegla krajem prošlog mjeseca kada je Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH odlučila Plavima ne izdati licencu za evropska takmičenja.

Iako je tim s Grbavice najavio pravnu borbu i upućivanje žalbe prema Izvršnom odboru NS BiH, potom ukoliko bude bilo potrebe i prema UEFA-i, dogodio se raskol među čelnicima pa su ranije klub napustili članovi Nadzornog odbora.

Inače, Selimović je izabran za Željinog predsjednika na redovnoj sjednici Skupštine krajem prošle godine kada mu je odlukom većine ukazano povjerenje.

Ostat će upamćen kao predsjednik kluba koji je imao samo šestomjesečni mandat u kojem je Željo ostvario cilj na terenu izborivši plasman u Evropsku ligu, ali je zbog greške u administraciji ostao bez licence, nastupa u Evropi i ogromnog novca prijeko potrebnog za daljnje funkcionisanje kluba.

 

 

Izvor: Klix.ba

Related posts