Nezvanično: DF i SDA već počeli razgovore o formiranju vlasti

Da SDA razgovara sa SBB-om potvrdio je i lider ove stranke Fahrudin Radončić, koji je rekao da je Džaferović predložio sastanak u Predsjedništvu BiH i ideju da SBB razmotri opciju da uđe u vlast

SDA je započela intenzivne razgovore s DF-om u vezi s ulaskom u vlast na razini BiH i FBiH, a na istu temu pregovara i sa SBB-om.

Kako su saznale Nezavisne novine, u toku je intenzivna komunikacija SDA i DF-a, za što su zaduženi generalni sekretari ovih stranaka Halid Genjac i Zlatko Miletić. Istovremeno, SDA na drugom kolosijeku pregovara sa SBB-om, a za to je zadužen Šefik Džaferović, potpredsjednik najjače bošnjačke stranke i član Predsjedništva BiH.

Da SDA razgovara sa SBB-om potvrdio je i lider ove stranke Fahrudin Radončić, koji je rekao da je Džaferović predložio sastanak u Predsjedništvu BiH i ideju da SBB razmotri opciju da uđe u vlast.

“Međutim, s obzirom na to da SDA i DF imaju dovoljno mandata za državni i federalnu razinu vlasti (zajedno sa HDZ-om i SNSD-om), mi ne vidimo potrebu da SBB participira u tome. Inače, razgovor je bio vrlo korektan i konstruktivan”, kazao je Radončić.

Izaslanstva SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH trebala bi da u sedmici koji je pred nama nastaviti razgovore o konstituiranju vlasti na razini BiH. Ovo su najavili i lideri spomenutih stranaka.

Related posts