Netflixova nova mračna serija “najbolje je što su ikad napravili”

Prošle sedmice Netflix je izbacio novu seriju, a neki gledatelji već su je prozvali najboljim proizvodom te platforme za online video emitiranje.

Dark (Tama) prvi je izlet Netflixa na njemačko govorno područje. Iako Netflix nudi seriju i na engleskom jeziku, jezična barijera nikome nije zasmetala. Naprotiv, zbog njemačkog jezika mnogi je smatraju još strašnijom.

Radnja serije koju je Unilad opisao kao jeziviji i mračniji spoj Stranger Thingsa i IT-a, smještena je u 2019. godinu, a kreće kad sredovječni muškarac zatvara kovertu s natpisom “Nemojte otvarati do 4. novembra u 22:13”, prije nego što se objesi.

Radnja se odvija u njemačkom gradiću Winden koji pomalo nalikuje na Hawkins iz Stranger Thingsa. Baš kao u Hawkinsu, i u Windenu pod misterioznim okolnostima nestane dječak, a policija je nemoćna.

Grupa klinaca odlazi u šumu, no ne kako bi tražili Erika koji je nestao, već marihuanu koju je imao. Dok traže po šumi, sat okrene na 22:13, što se poklapa s vremenom i datumom na koverti koju je ostavio tip koji se ranije ubio. Slučajnost? Sasvim sigurno ne, no sve dalje bili bi spoileri…

Related posts