Nermin Puškar Puško za Novu godinu na gradskom trgu u Bihaću

Odlični pjevač i muzičar već neko vrijeme sa Mahirom Sarihodžićem polako priprema teren za ploču, koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

Nermin Puškar Puško, uspješni bh. pjevač sa adresom u Sloveniji, nakon duže pauze publiku će obradovati novom pjesmom.

– Pjesma nosi naziv “Tiha voda,” i snimio sam je sa već provjerenom ekipom. Mahir Sarihodžić me kao producent i ovaj put vodio kroz kreativni proces, a Dado Marinković (Parni valjak, Gibboni) na bubnju i Jani Hace (Siddharta) na basu su već ustaljeni tim kad je u pitanju ritam sekcija mojih pjesama. Spot je radila ista ekipa kao i singl “Kad u ovu ljubav sumnjam.” Perica Rai i ovaj put podpisuje režiju a za fotografiju je odgovoran Vladan Janković. Fantastične promo fotke sa snimanja je lovila Tija Ažman. Naravno, spot će uljepšati žena, ovog puta veoma posebna umjetnica Gea Erjavec – kaže Puškar

Na radost brojnih Krajišnika za Novu godinu Puško će svirati na gradskom dočeku u Bihaću.

– Pa eto, konačno sam to dočekao i baš sam sretan da su ljudi iz kulture grada u kojem sam i rođen odlučili da me pozovu. Veselim se koncertu i znam da ćemo dati sve od sebe da ugrijemo Bišćane tu noć. Koncert će biti na visokom produkcijskom nivou, pa dobrodošli u Bihać. Želja postoji i za nastupom u Sarajevu i svakako bih volio da to bude na jednom lijepom produkcijskom nivou, i zato čekam pravi trenutak odnosno pravi prostor u kojem bi to bilo izvodivo. Mislim da “Mixer house” definitivno ima pravi potencijal za to.

Odlični pjevač i muzičar već neko vrijeme sa Mahirom Sarihodžićem polako priprema teren za ploču, koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana.

– Vjerovatno ćemo se uskoro zatvoriti sa bandom u studio i dovršiti započeto. Znači vrlo je moguće da će se album pojaviti u narednoj godini. Što se tiče svirke, planiram se posvetiti koncertima u nekim manjim klubovima u dijaspori a što se BiH tiče imam veliku želju nastaviti započetu turneju po domovima kulture, a Tuzla, Zenica, Banja luka, su svakako gradovi koji su već odavno zreli i za neke malo veće priče, pa se svakako veselim. Sve u svemu nadam se da će 2018. biti godina u kojoj ćemo se puno više družiti i sretati na mojim koncertima – kazao nam je Nermin Puškar.

(Izvor: coolstyle.ba)

Related posts