Navijači Hajduka i Osijeka zajedno podržali ratnog zločinca Slobodana Praljka

Ekipa Hajduka slavila je protiv Osijeka u meču četvrtfinala Kupa Hrvatske rezultatom 3:1, a meč su obilježili navijači i jedne i druge ekipe koji su u toku igranja susreta skandirali preminulom ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

Navijači ekipe iz Splita nakon šutnje u prvih 13 minuta oglasili su se skandiranjem “General Praljak, general Praljak…”, a na ogradi osim zastave Herceg-Bosne nije bilo nijedno obilježje Torcide ili Hajduka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u natpjevavanju i jednih i drugih navijača, a na tribini gdje su se nalazili navijači Osijeka pojavio se transparent “S. Praljak nije ratni zločinac”.

Također, domaći navijači pokušali su unijeti transparent “Sad kad mogli ste biti heroji nacije, ostali ste samo bijedni sluge mafije”, ali im osiguranje to nije dopustilo.

Za kraj, navijači iz Splita poručili su: “Haški sude, je*em vam mater po svakoj tački optužnice” i “Generale, hvala na svemu”.

Podsjećamo, Hajduk je golovima Ohandze, Nizića i Ercega stigao do plasmana u polufinale, dok je jedini pogodak za domaće postigao Marić u 59. minuti.

Related posts