Nasjela na prevaru vračare: Šalji sve pare ili umireš u junu

Četiri stotine hiljada dinara platila je Nišlijka S. K. (38) vračari iz Novog Sada kako bi joj sačuvala život jer joj je ova prorekla da će umrijeti u junu.

Prestravljena žena nasjela je na laži prevarantkinje koja joj je zaprijetila da joj spasa nema ako joj ne bude plaćala, pa joj je poslala zlato i svu ušteđevinu, a shvatila je da je obmanuta tek kada je vračara nastavila da je zove iako joj je dala sve što je imala, prenosi “Telegraf.rs”.

Kako piše pomenuti portal, sve je počelo prije mjesec dana kada je naivna žena saznala za oglas za skidanje crne magije iz jednog časopisa specijalizovanog za tu tematiku.

“U tom oglasu, žena iz Novog Sada je nudila skidanje crne magije na daljinu. Oštećena, koja je imala zdravstvenih problema je odmah pozvala vračaru i poverila joj se tražeći pomoć, da bi joj prevarantkinja kazala da joj je ostalo samo tri meseca života i da se javila u poslednjem trenutku za spas. Poručila je da odmah uzme svo zlato koje ima u kući i 30.000 dinara, te da to pošalje prvim autobusom koji ide za vojvođansku prestonicu”, pričaju neimenovani sagovornici iz istrage ovog slučaja.

Lakovjerna Nišlijka je odmah otrčala na autobusku stanicu i paket za prevarantkinju predala vozačima. Istog dana vračara se javila i potvrdila da je uzela zlato i novac te svojoj žrtvi poručila da će dragocjenosti odnijeti u jedan manastir da tamo prenoće kako bi se sa njih skinula kletva, a da će joj zatim vratiti sve što je dobila.

Međutim, umjesto toga, ubrzo je ponovo pozvala i tražila joj još 100.000 dinara ističući da je kletva bačena na nju mnogo jaka, te da joj ne ostaje još mnogo od života. Žena je odmah uplatila post netom traženu sumu, ali joj je pohlepna prevarantkinja ponovo telefonirala i tražila još 100.000.

Kako nije imala toliko novca, Nišlijka je poslala koliko joj se našlo, nešto manje od 90.000 dinara. Ni to nije zadovoljilo alavu prevarantkinju, pa je nakon nekoliko dana opet zvala i prijetila svojoj žrtvi da joj je smrt iznad glave te da mora da plati još 100.000 dinara.

I ovoga puta prepadnuta žena je platila traženu sumu, ali njene muke se tu nisu okončale, jer se vračara ostrvila i nastavila da je maltretira telefonom zahtijevajući da joj plati još 170.000 dinara.

Tek onda je nesrećna žena shvatila da se našla u kandžama lukave varalice i zatražila joj da joj vrati pare, a kada je ova to odbila prijavila je prevaru policiji.

(Telegraf.rs)

Related posts