Najbolja bh. karatistkinja odustaje od SP-a jer ne želi da joj roditelji dižu novi kredit

Sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu Cazinjanka Ajla Mahmutović objavila je večeras da neće putovati na predstojeće Svjetsko prvenstvo na Tenerife budući da nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje i boravak.

“Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifama će preuzeti djevojka koju sam pobijedila u finalu Državnog prvenstva prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči kad znam koliko stvari bih im oduzela”, napisala je Mahmutović na Facebooku.

Ona je istakla da njen Sveučilišni karate klub (SKK) Neretva iz Mostara ima šest reprezentativaca koji bi također trebali nastupati na prvenstvu, najviše od svih drugih klubova u BiH.

“Zbog finansijske situacije, ali i da se ne vrši diskriminacija, niko od nas neće ići. Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više para, želim puno sreće na Svjetskom prvenstvu”, poručila je Mahmutović.

Podsjećamo, u nedavnom razgovoru za Klix.ba dvadesetogodišnja Cazinjanka je istakla da država ne pomaže svoje najbolje sportiste te da oni sami moraju plaćati odlaske na velika takmičenja. Tada je navela da je i ona počela razmišljati “da počne pakovati kofere i krene nastupati za neku drugu reprezentaciju”.

Related posts