Na drugu godišnjicu smrti: Porodica Dženana Memića organizira šestu protestnu šetnju

U četvrtak, 8. februara, na drugu godišnjicu stradanja 21-godišnjeg Dženana Memića s Ilidže, njegova porodica organizira novu, šestu po redu protestnu šetnju.

Okupljanje građana policiji je najavljeno u 12 sati ispred Sarajevo City Centra, odakle će se prisutni uputiti ka zgradi Tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će se učesnici protestne šetnje zadržati od 12.30 do 13.30 sati.

U zahtjevu koji je uputio Ministarstvu saobraćaja KS, Dženanov otac Muriz Memić je naveo da je primoran ponovo organizirati protestnu šetnju zbog nezadovoljstva radom pravosudnih i policijskih struktura Kantona Sarajevo u slučaju ubistva njegovog sina.

– Kao i dosad, insistirat ćemo na ostavci glavne tužiteljice Dalide Burzić, kao i krivičnu odgovornost svih tužilaca koji su dosad postupali u ovom slučajau – kazao nam je jutros Dženanov otac Muriz Memić.

Kako kaže, oni od početka tvrde da se radi o ubistvu i potpuno su uvjereni da su u ovom predmetu skrivani dokazi.

– Evo Sud je naložio da se ti dokazi dostave, što je potvrda da smo sve vrijeme bili u pravu. Da nije bilo naše ovolike borbe, ni do toga ne bi došlo – kaže Memić.

Podsjetimo, Memići, ali i veliki broj građana ne priznaju zvanične rezultate istrage, kao ni suđenje Ljubi i Bekriji Seferović, koji su optuženi da su skrivili odnosno prikrili saobraćajnu nesreću u kojoj je, zvanično, nastradao Memić, a za koje tvrde da je farsa.

Od samog početka tvrde da krivci za Dženanovu smrt nisu privedeni pred lice pravde, da je on ubijen, a da pravu istinu zna njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap koja je kobne noći bila s njim, a koja, navodno, ima amneziju.

Memići su zbog toga već pet puta organizirali protestne šetnje, na kojima su zahtijevali da istragu preuzme Federalno tužilaštvo, te tražili smjenu glavne sarajevske tužiteljice Dalide Burzić.

Izvor: Faktor

Related posts