Muškarac iz BiH izbo bivšu partnerku u Austriji i pobjegao

Fadil Šarić (36) teško je ranio bivšu partnerku Zumretu Čehić (49) u austrijskom gradu Velsu nakon čega mu se gubi svaki trag. Naime, riječ je o zločinu koji je potresao stanovnike Gornje Austrije, a u Velsu živi brojna bh. dijaspora.

Fadil Šarić je izbo Zumretu Čehić u njenom automobilu audi TT, te tako izbodenu je izbacio iz automobila i oteo određenu količinu novca te se odvezao njenim automobilom. Iako je austrijska policija odmah raspisala potjernicu za Šarićem, on se u ranim jutarnjim satima oko četiri vratio u njen stan, te zamijenio automobile znajući da policija traga za audijem. U audiju je ostavio nož i odvezao se nisan džipom, koji je isto tako u vlasništvu Zumrete Čehić.

Čehićeva je zbrinuta na odjelu intenzivne njege, gdje je imala nekoliko operacija. Ljekari se i dalje bore za život, njeno stanje je i dalje kritično. Policija Republike Austrije intenzivno traga za počiniocem ovog zločina i očekuju da će biti priveden u najskorijem periodu. Inače Fadil je poznat policiji odranije, a, između ostalog, prijavljen je za više od 160 provalnih krađa.

Related posts