Conte odbio Real Madrid jer je želio da dobije otkaz i veliku odštetu od Chelseaja

Italijanski stručnjak Antonio Conte jučer je zvanično dobio otkaz na klupi Chelseaja, a londonski klub je već danas predstavio novog trenera Maurizija Sarrija.

Conte je na klupi Plavaca prove dvije sezone, a već u prvoj uspio je da osvoji titilu prvaka Engleske. Ipak, Chelsea je u prošloj sezoni igrao veoma loše i čak nije uspio da izbori plasman u Ligu prvaka. Bilo je jasno da će Conte biti bivši, no u klubu su se nadali da će on biti taj koji će uručiti ostavku.

Međutim, Conte je strpljivo čekao da dobije otkaz na Stamford Bridgeu jer je znao da će u tom slučaju dobiti veliku odštetu. Engleski mediji navode da je italijanski stručnjak čak imao ponudu Real Madrida, ali da je odbio Kraljeve upravo zbog odšteta.

U Chelseaju su bili svjesni da Conte neće sam otići, te da je jedino rješenje da ga se riješe da mu uruče otkaz. Londonski klub je to jučer zvanično uradio, a Conte može trljati ruke jer će dobiti nevjerovatnih devet miliona funti odštete zbog otkaza.

Conte sada ne mora da brine za finansije neko vrijeme, a navodno će uzeti godinu dana slobodno kako bi se odmorio od svega.

sportsport.ba

Related posts