MUP USK odlučio stati u kraj nelegalnoj sječi šumskih dobara u Nacionalnom parku Una

Danas je u kabinetu Policijskog komesara , održan je radni sastanak sa predstavnicima Nacionalnog parka „ Una “.

Ispred Uprave policije MUP USK-a, pored policijskog komesara generalnog inspektora policije Muje Koričić, sastanku su prisustvovali i Načelnik Prve PU samostalni inspektor Amel Kozlica i komandir PS Bihać samostalni inspektor Alić Samir, dok su ispred Nacionalnog parka „ Una“ prisustvovali direkor Amarildo Mulić, sa svojim saradnicima, Antom Marjanović i Harisom Hadžihajdarević.

Direktor Nacionalnog parka istakao je, da je sve učestalija pojava nelegalne sječe šumskih dobara na području Nacionalnog parka a posebno od kad je nastupila reorganizacija Kanatonalne uprave za šumarsvo USK-a, te je isti zatražio pomoć u sprječavanju ove pojave. S tim u vezi, dogovorena je suradnja kao i zajedničke aktivnosti ove dvije institucije u cilju i sprječavanja kao i identifikaciji počinoca ovog krivičnog djela, te sankcionisanja svakog vida nezakonitog ponašanja.

Policijski komesar istakao je da će Uprava policije odnosno Prva Policijska uprava na čijem području se i nalazi sami Nacionalni park „ Una“, poduzeti sve mjere i radnje predviđene Zakonom kako bi se zaštitila i očuvala prirodna dobra.

Related posts