Mourinho otpisao nekoliko igrača i najavio nova pojačanja

Nekoliko dana nakon toga navijači Uniteda su dobili još dobrih vijesti jer je Jose Mourinho odlučio da produži ugovor sa ovim klubom. Portugalski stručnjak već ima planove za narednu sezonu i jasno je da će Crveni đavoli biti veoma aktivni na tržištu.

Prema pisanju engleskih medija Mourinho je već otpisao nekoliko igrača koji će gotovo sigurno napustiti United. To su Luke Shaw i Matteo Darmian koji nisu baš impresionirali Mourinha. Upitan je ostanak i Antonija Valencije koji igra odlično, ali Mourinho je svjestan da mora pojačati njegovu poziciju jer Ekvadorac slavi svoj 33. rođendan.

Također, dolaskom Alexisa jasno je da će biti odlazaka i što se tiče napada. Zlatan Ibrahimović najvjerovatnije neće ostati nakon što mu isteke ugovor, a nepoznata je sitaucija i sa Anthonyjem Martialom koji igra sjajno u posljednje vrijeme. No, odluku oko francuskog napadača Mourinho će donijeti na ljeto.

Također, portugalski stručnjak je poručio čelnicima kluba da je napravio listu igrača koje želi na ljeto. Navodno, na listi su četvorica igrača koje Mourinho želi dovesti na Old Trafford, ali još uvijek se ne zna o kojim fudbalerima se radi.

sportsport.ba

Related posts