Monstruozan zločin: Supruzi odsjekao ruke optužujući da ga vara

Ljubomorni suprug u naletu bijesa vlastitoj je ženi u ponedjeljak u šumi kod sela Panikovo u Rusiji odrezao obje šake nakon što ju je napao sumnjajući da ga je prevarila. Ljekari su ženi hitnom operacijom uspjeli spasiti tek jednu ruku.

Dmitri Grašiov (26) svoju je ženu Margaritu odveo u šumu gdje ju je sjekirom udarao po prstima kako bi od nje iznudio priznanje. Ona je njegove opužbe negirala nakon čega joj je, kaže ruska policija, odsjekao ruke.

U šoku ju je zatim, okrvavljenu i bez svijesti, odvezao u bolnicu i sam se predao policiji. Ljekari su obavili komplikovanu operaciju koja je trajala čak 9 sati, ali uspjeli su spasiti samo lijevu stranu jer je desna ruka bila totalno uništena.

Nasilnika je policija zadržala u pritvoru do suđenja, a ruski mediji prozvali su ga “Otelom sa sjekirom”.

Par je u braku pet godina i ima dva sina od tri i četiri godine. Prije napada Dmitri je čak tražio da žena ide na detektor laži na šta je i pristala ali on se nije mogao kontrolisati.

Prijatelji para kažu kako su bili bliska porodica puna ljubavi, a Margaritina kolegica s posla rekla je kako nije primijetila da se u bračnom odnosu naziru problemi. Drugi prijatelji tvrde kako je mlada žena htjela podnijeti zahtjev za razvod. Čak je navodno i prijavila supruga zbog nasilja,ali policija je s njim samo obavila razgovor.

– S operacijom smo počeli u 18.50 sati, a završili tek u 3.50 sati ujutro. Nadamo se dobrom ishodu jer je velik tim ljekara radio na spašavanju ruke. Slučaj je šokirao i nas ljekare, ovakvo nešto ne može napraviti normalan čovjek – rekao je za ruske medije jedan od ljekara, prenosi Mirror.

Related posts