Monstrumi: Kolcem usmrtili penzionera zbog 20 eura i 3 KM?!

Nebojša Milošević (43) i Mališa Dragutinović iz Knežice kod Petrovca na Mlavi (Srbija) uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak drvenim kolcem nasmrt pretukli penzionera Slavoljuba Dragomirovića (66) iz obližnje Melnice, i to navodno zbog 20 eura i 300 dinara (oko tri KM).

Tijelo nesretnog Dragomirovića nađeno je u petak u lokvi krvi na lokalnom putu u Knežici, a u prvi mah se vjerovalo da je čovjek stradao u saobraćajnoj nesreći.

– Kako je Slavoljub ležao kraj puta, a pored njega je bio i bicikl, sumnjalo se da ga je neki vozač oborio sa bicikla i pobjegao sa mjesta nesreće. Međutim, obdukcijom je utvrđeno da je penzioner ubijen, a policija je na licu mjesta pronašla i DNK, za koji je se kasnije ispostavilo da pripada uhapšenim muškarcima – kaže izvor “Kurira” i dodaje da su se Milošević i Dragutinović, dok je trajala istraga, pravili da ništa ne znaju i da su i oni sa mještanima komentarisali da je penzionera usmrtio automobil.

Međutim, nakon hapšenja njih dvojica su priznala zločin, a postoje dvije verzije događaja.

Prema prvoj verziji, ubijeni Slavoljub Dragomirović prethodno je pio pivo u Petrovcu na Mlavi sa Miloševićem, kada je ovaj vidio novac u novčaniku i nazvao Mališu da dođe automobilom. Dragomirović je krenuo biciklom, a ubice su ga pratile i usmrtile na jednoj uzbrdici, kada je nesretni čovjek sišao sa bicikla, navode Večernje novosti.

Kako piše isti izvor, tada mu je Milošević prišao, dohvatio kolac i ubio ga.

Prema drugoj verziji događaja, žrtva i Milošević su se slučajno sreli prije zločina.

– Ispostavilo se da je Nebojša u četvrtak sreo Slavoljuba ispred prodavnice, kada je on krenuo da popravi bicikl koji je svakodnevno vozio po selu. Osumnjičeni i ubijeni tada su popričali, a Nebojša je tom prilikom vidio da Slavoljub u novčaniku ima nekoliko novčanica od po 100 i 50 eura – kaže naš sagovornik i dodaje da je Milošević tada riješio da opljačka poznanika.

– Otišao je kod Mališe i ispričao mu šta namjerava. Njih dvojica su potom sačekali Dragomirovića na obližnjem brdu, pored koga je morao da prođe kako bi otišao svojoj kući u Melnici. Tu su ga napali drvenim kocem i izudarali po glavi, uzeli mu novac iz novčanika i ostavili ga krvavog na putu – kaže sagovornik.

Pare podijelili

Nebojša i Mališa su, kako saznajemo, na saslušanju priznali da su žrtvi ukrali pare, ali su insistirali na tome da su mu uzeli samo 20 eura i 300 dinara, koje su kasnije podijelili.

– Istragom je utvrđeno da je ubijeni Dragomirović imao pet teških povreda kostiju lobanje, od kojih je preminuo. Na jakni uhapšenog Nebojše bilo je mnogo krvi, za koju se ispostavilo da pripada ubijenom Slavoljubu. Također, neki mještani Knežice ispričali su policiji da su u četvrtak vidjeli Slavoljuba i Nebojšu kako razgovaraju, ali i da je ubijeni kod sebe imao više od 30 eura – dodaje izvor.

Slavoljub Dragomirović sahranjen je u nedjelju na lokalnom groblju u Melnici.

Related posts