Mladi Mostarci zajedničkim zagrljajem poručili da su ujedinjeni i da se drže zajedno

Mreža Vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona organizirala je obilježavanje Međunarodnog dana zagrljaja. U ovoj simpatičnoj akciji pridružili su im se brojne kolege, kao i građani Mostara, a odaslana je poruka jedinstva mladih u gradu na Neretvi.

Habiba Ačkar, jedna od organizatorica, kazala je kako je dokazano da zagrljaji uljepšavaju život te da se njima život čak može i produžiti.

“Amerikanac Kevin Zaborney 1986. godine utemeljio je obilježavanje Međunarodnog dana zagrljaja. Kažu da četiri zagrljaja uljepšavaju život, osam zagrljaja ga produžava, a četrnaest zagrljaja je potrebno za napredovanje. Mi ispred Mreže vijeća učenika HNK se trudimo da predstavimo napredovanje naših mladih lidera, a prvenstveno srednjoškolaca, kao jedinog pravog resursa za napredovanje naše države”, kazala je Ačkar.

Okupljeni srednjoškolci ispred Mepass mala dolazili su iz svih dijelova Mostara, zajedno su dijelili zagrljaje, a uslijedio je zabavni proigram i puštanje balona s porukama koje su mogle biti i personalizirane.

Sonja Kjara Perić, glasnogovornica Mreže vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona u današnjem danu vidjela je dublju simboliku.

“Odaziv srednjoškolaca je jako dobar, ovako iskazujemo našu ljubav i potičemo pozitivne vrijednosti. U mjesecu januaru se obilježava ovaj posebni dan, a mi smo željeli okupiti sve srednjoškolce Mostara kako bi pokazali da smo svi jednaki, kako se svi međusobno volimo. Zajednički zagrljaj simbolizira baš to da smo svi mi jedno” kazala je Sonja Kjara Perić.

Related posts